TV og fiber på hytta - hva er mest hensiktsmessig?

Publisert den 17. juli 2020
 av Kvamsfjellet Vel

Legger ut dette etter innspill fra hyttefolk på Kvamsfjellet. Dette for å få litt erfaring/tips med hva folk praktiserer idag:

Altibox og Eidsiva: 
En hytteeier kontaktet Viken fiber for å høre om man kunne få tilgang til sitt hjemmeabonnement på hytta, men får da til svar at dette må tas med Eidsiva (Eidsiva har avtale med Altibox, samt at det er de som bygger ut fiber på Kvamsfjellet). Vedkommende tok det opp med Eidsiva og fikk til svar at det billigste abonnementet man har mulighet for er fiber 100 til kr 639,- pr mnd og Altibox til kr 349,- pr mnd. Altså en totalkostnad på kr 978,- pr mnd for tv og fiber. Dette da med en bindingstid på 12 mnd. Ingen planer om reduksjon i pris etter 12 mnd, var svaret fra Eidsiva. Dette var svaret hytteeieren fikk på spm rundt dette.

Canal Digital og Eidsiva:
Undertegnede har abonnement hjemme i bygda fra Canal digital parabol og fiber fra Eidsiva. Canal digital har en mulighet for 4 dekodere på samme abonnement. Derfor kan jeg "ta med tv signaler til hytta uten ekstra kostnad". Egentlig rett og rimelig da jeg allerede har kjøpt et produkt. Tok forbindelse med Eidsiva for å spørre om jeg hadde noen rabattmulighet på fiber, da jeg allerede var fiberkunde fra før. Her er svaret jeg fikk:

I Krokbekkvegen er det ikke installert fiber fra tidligere, og vi må derfor legge fiberkabel fra nærmeste tilkoblingspunkt. Dette koster kr 4990,- og leveringstiden er normalt 7-12 uker. Vinterstid kan det blir forsinkelser. Installasjonen inkluderer fiberkabel hjem til deg og kabling til trådløs ruter.
Du må selv grave ned fiberkabelen fra tomtegrensen til husveggen. Vi sender deg informasjon om hvordan du gjør dette i god før gravingen skal gjennomføres.

Digital-tv fra Altibox – forutsetter bredbåndsabonnement
I samarbeid med Altibox tilbyr vi en tv-pakke for fritidskunder. Les mer om denne pakken her: https://eidsiva.net/bredband/fritid/
TV-dekodere må være koblet til routeren fra oss med nettverkskabel. Hvis du ønsker å få lagt opp TV-punkt(er) kan du kontakte lokal elektriker som kan hjelpe deg.

Bestiller du en pakke med både bredbånd og tv vil du få en kostnadsfri måned.

Du kan velge blant følgende pakker:
Pakke 25 – Bredbånd 25 Mbps og Altibox TV – kr. 648,- pr. mnd.
Pakke 80 – Bredbånd 80 Mbps og Altibox TV – kr. 798,- pr. mnd.
Pakke 100 – Bredbånd 100 Mbps og Altibox TV – kr. 948,- pr. mnd.

Ønsker du ikke pakkeløsning med tv, kan du velge blant følgende produkter:
Bredbånd FRITID 25   kr 349,-  /mnd (25 mb pr sek)
Bredbånd FRITID 80   kr 499,-  /mnd (80 mb pr sek)
Bredbånd FRITID 100 kr 649,-  /mnd (100 mb pr sek)
Wifi Pluss - Boligpakke  kr 66,- /mnd *
*Boligpakken avbetales kostnadsfritt med kr 66,-/mnd i 36 måneder. Om du sier opp før avbetalingen er fullført blir du fakturert for resterende beløp på sluttfaktura. Merk; innlegget noe redigert.

Slik jeg tolker det da må jeg betale kr 4990,- for tilkobling til fiber på hytta, i tillegg til at jeg får en mnd kostnad på kr 349,- for 25 mb pr sek. Tar med TV signal fra hjemme.

Send oss gjerne innspill på andre løsninger og forslag, slik at vi kan dele dette videre med andre hytteeiere i samme situasjon. Dette burde være aktuelt for relativt mange.

Mvh Eystein

Tilbake til nyheter
Webside av Kompani Kvam © 2020 Kvamsfjellet Vel