En av Kvamsfjellet Vels medlemmer har tatt initiativ til å bidra til å samle inn strømaggregat til Ukraina:

"Hei alle medlemmer i Kvamsfjellet Vel og øvrige lesere av denne internettsiden!

Det er vel de aller fleste av oss som er rystet over krigen i Ukraina og ikke minst bombingen av boliger og bygninger som skal gi lys og varme til befolkningen i landet. En iskald vinter har begynt der og hjelp til oppvarming av hus og leiligheter er det et stort behov for. Strømaggregater kan bli en avgjørende viktig kilde til nødvendig oppvarming for tusenvis av familier.

Ettersom strøm blir installert i flere og flere hytter antar jeg det er flere enn oss som har et aggregat på hytta som ikke lenger er i bruk. Så da kom ideen om å samle dem inn, få dem sjekket og eventuelt reparert, og sendt til Ukraina.

Nord-Fron kommune støtter et slikt arbeid og bidrar til at Røde Kors i Nord-Fron kan samle inn aggregater på hyttene. Det er en frivillig ideell organisasjon som står for det videre arbeidet. Se her!!: https://www.helpers.no/lys-varme

Vi håper mange kan bidra til at vi får gjennomført denne hjelpen. Tom Henning Nyheim i Nord-Fron kommune står for kontakten og koordineringen med Røde kors hjelpekorps med innsamling av aggregater i kommunen og Kim Nordlie (99150244, kinor2@online.no) koordinerer opp mot Helpers."

Webside av Kompani Kvam © 2020 Kvamsfjellet Vel